REBECCA

Pluggar grafisk design, chefar över tidning, copywritar, illustrerar och dricker kaffe. Om dagarna gör jag Norrköpings gator osafe och snyggskriver om vardagens begivenheter. Här hittar du en del av det jag skapat; för hand, eller med adobes kreativa suit som vapendragare. Tja! [Läs mer]

Datum

2013-06-23

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

Frukostklubben

På midsommarmorgonen blev jag och Hannie bjudna på superfrukost hemma hos Matilda. Fett lyx! Kvällen bestod sedan i sjuka mängder sill, ett stycke lekar och sång inpå natten. Sammanfattningsvis var det en bra midsommar (och som ni vet så glömmer en alltid att fota när det är som roligast. Så kan det vara!)

 

Datum

2013-06-17

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 1

Blogg

Födelsedagar och tårtor

I helgen myntade pappa ett nytt begrepp här hemma; cakerape v. -a ♦ att med fin och snirklig stil skriva något helt random på någons födelsedagstårta. Min bror fyllde alltså år, jag var tårtdekorationsmeister och lyckades producera 5 hyfsat eminenta sockerpastaroser med tillhörande blad.
 
Dessutom har jag äntligen köpt ny laddare till min systemkamera! Så var så goda, lite iphonefria bilder. 
 
 
 PS. Det blev slutgiltigen ett torftigt "Grattis Tobias" som fick stå på tårtan pga mammas icke asgrymma humor. Hon kunde sträcka sig till att jag fick rita en bil på den. "Är det ett fjortishjärta?" undrade min bror. Så kan det gå.

Datum

2013-06-11

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 3

Blogg

Blommor och sånt.

Idag träffade jag Matilda för att realisera diverse projekt. Vi grottade ner oss i exceldokument och pinterest tills vi blev klara, tröttnade och plockade blommor i stället. Sen gjorde vi scones åt vår vän Hanna som kom på besök efter jobbet. Fint liv!
 
foto: matilda
 
 

Datum

2013-06-09

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 1

Blogg

DIY: Mocha frappe

För några dagar sedan drabbades jag av det här: 1) extrem värme 2) avsaknad av glass och 3) kaffesug. Om du befinner dig i samma sits, så stavas lösningen mocha frappe! Receptet är i botten samma som en får på Starbucks, men jag har ändrat det lite eftersom det är så sött.
 
 
Gör såhär: Lägg alla ingredienser utom grädden i en mixer som kan krossa isbitar, och mixa. Häll upp i ett glas, toppa med vispad grädde (och chokladsås) samt sugrör, för extra awesomeness. Klart!
 
 

Datum

2013-06-07

Publicerat i

Bilder

Kommentarer

+ 0

Bilder

Balloonbear in bowtie

Igår natt satt jag och snickrade ihop denhär;en fancy ballongbjörn iförd fluga. Vad tycker ni?

 
 
 

Datum

2013-06-05

Publicerat i

Bilder

Kommentarer

+ 0

Bilder

Skuggor och färgpennor

Undrat över vad jag sysslat med ikväll? Svaret finns framför näsan, kompis. Tanken var att öva mer på skuggor och sånt, så hyn är det jag har lag ned tid på här. Det var så länge sedan jag jobbade med vanliga pennor, men eftersom jag inte har tillgång till akvareller här hemma så blev det så. Men det är så sjukt roligt!
 

Datum

2013-06-05

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

Brunch

Efter den här stadiga måltiden tänkte jag hänga med min kompis solen på altanen ett tag, tillsammans med vår gemensamma vän körkortsboken. Kan bli kul!  

Datum

2013-06-04

Publicerat i

Do it yourself

Kommentarer

+ 1

Do it yourself

DIY: Granolabars

Eller müslibars, som jag brukar säga. Eftersom jag konsumerar köpebars som en crazy person (eller, jag skulle vilja), så tänkte jag att jag skulle försöka mig på att göra egna. Lite ekonomiskt sådär. Och det blev faktiskt riktigt bra! Så jag tänkte dela med mig av receptet, till typ uppåt 20 stycken. Woop!
 
 
1) Lägg alla ingredienser i en skål och blanda om (att ha en jeltzin-baginbox bredvid uppmuntras, men är ej obligatoriskt). 
2) Bre ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
3) Ställ in i ugnen på 180 grader i 20-25 minuter.
4) Skär upp och käka.

TIPS: Prova att ha i mörk choklad, det blir förmodligen awesome.Tryck här för orginalrecept.

Datum

2013-06-03

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

Dag ett i jönkan

Moa och Samuel var verkligen superfina på balen idag, och de hade verkligen tur med vädret. Efter balkollandet tog jag och Hanna en smoothie (Naked Juice Bar har tydligen öppnat i stan nu med. Prima!) och sattte oss vid vattnet. Så himla mysigt. Håller tummarna för en rejäl shortsbränna nu!
 

Datum

2013-06-03

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

Trädgårdsfix

Medan grannträdgården fylls med balfina människor tar jag tag i trädgården hem-hemma, med start på altanen. Hittills har jag tagit bort ogräs och planterat kryddor, samt slitit mitt hår eftersom jag insåg att de enda kryddorna jag känner igen är basilika och rosmarin, varför det var skitsvårt att rensa i kryddbunken. Jag har ju liksom ingen aning vad som är ogräs och inte! Bara två ursprungsväxter finns kvar där nu, varav den ena förmodligen är mynta pga lukt. Den andra kan vara vad fan som helst, men är förhoppningsvis ätlig, hehe.
 
Snart ska jag dra ner på stan med Daniel och Erik för att kolla när Moa går på bal. Kommer bli så kul att se henne! Sedan ska jag fika med Hanna. Slutsats: det är fint att vara tillbaks!
 
Här kan man va/Rensar, rensar!/Bästa hjälpredan chillar i solen

Datum

2013-06-02

Publicerat i

Do it yourself

Kommentarer

+ 1

Do it yourself

DIY: Blomhårband

Innan jag drog till mina föräldrar (aka, hem-hem) över sommaren, körde vi förbi Panduro och köpte massa kul skit. Till exempel ett gäng blommor + ett diadem, som jag fixade till en finfin hårgrej. Lättare än att andas!
 
 
Tänker att det kommer bli fint till midsommar. Extra plus så klart för att de inte slokar efter en sekund utan vatten!

Datum

2013-06-01

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 1

Blogg

Ny månad, ny design

[Förinställt inlägg] Efter en månad i isolation, kan jag äntligen ta mig ut på internet igen. Lyckan! Detta firas med ny bloggdesign. Pga så sjukt kul. Idag kommer min ömma moder + kusin hit och hänger med mig bland djuren på Kolmården. Ska bli så himlans fett! Har aldrig varit där tidigare, men jag hoppas man får klapparoom. Hehe. 
 
Här kommer lite snabbinfo om den nya designen. Och hörrni! Det är juni nu. Fan vad tiden går.