REBECCA

Pluggar grafisk design, chefar över tidning, copywritar, illustrerar och dricker kaffe. Om dagarna gör jag Norrköpings gator osafe och snyggskriver om vardagens begivenheter. Här hittar du en del av det jag skapat; för hand, eller med adobes kreativa suit som vapendragare. Tja! [Läs mer]

Datum

2013-01-22

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

Hackig och stakig tisdag

Idag var en sån dag då inga kläder ville passa, vilket resulterade i att ca hela min garderob låg utspridd lite överallt i min lägga. Blev sur.Tog på huvtröja och HP-halsband i stället. Blev glad.

Efter föreläsningen gick jag och Matilda och köpte tyg till ovven, en ny penna(!) samt tog en fika på Lindahls. Unnade mig semla pga 50% fettisdag (tisdag).

 

Jobbade flera timmar med LiNopressen (weyyy!!!), gick till Sofie för för tidigt födelsedagsfirande. Superduperbra. Drog referens till lejonkungen 2 som ingen fattade. Hånade alla inombords. Men tyckte om dom ändå!

 

Datum

2013-01-17

Publicerat i

Kommentarer

+ 0

Evernote + whitelines = sant!

De som känner mig vet att jag har en stor förkärlek till smidiga saker (vilket kommer utav låg tålamodströskel och en uns av lathet, hehe). Jag blir därför helt till mig när jag hittar något som gör min vardag lättare och älskar verkligen när det kommer nya produktivitetsappar att kolla in. Idag har jag ett supertips för att öka smidighetsfaktorn på föreläsningarna, till alla er likasinnade!

Whitelines Link är i korthet en länk mellan handskrift och datorn. Så först skriver du vad som helst i blocket, kryssar för i rutorna längst ned var du vill spara anteckningen (dropbox, mail eller evernote) och sedan låter du whitelines-appen fota av sidan. Därefter tar den bort alla linjer och sedan kan du lägga in anteckningen i dina evernote-anteckningar.

 

Resultatet blir ett grymt sätt att ha både handskrivet och icke handskrivet material samlat på samma digitala ställe, redo att dela med andra och i princip omöjligt att tappa bort. Dagens tips, dagens tips!

 

Datum

2013-01-16

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

På promenad genom stan

Shalalalalalalalala! (Som Gessle hade fortsatt.)
Igårkväll blev jag som vanligt trött på att sitta inne, så jag begav mig ut i snön för en powerwalk. I det här fallet definieras det som en vanlig walk fast med skrillex i öronen. Det var svårt att gå fort eftersom det var sjukt halt, men det var skönt i alla fall!

Sedan blev jag hembjuden till Michael och Olivia, som precis hade avslutat sin 9 timmars långa hemresa från Umeå och mest låg döda i soffan. Jag gjorde oss lite chokladbollar och sedan så snackade vi mest och såg på en dokumentär om en rik familj i Orlando som hade byggt sitt eget Versailles. Anteckna! :)

Datum

2013-01-14

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

En dag som idag som idag

Om 20 minuter befinner jag mig på skolan igen för första gången i år. Där ska jag träffa Kajsa, Linopressens nuvarande chefredaktör, för ett överlåtningsmöte med lite info och sånt för att jag ska komma igång. Ni anar inte hur pepp jag är! Ser verkligen fram emot att ta tidningen till nya höjder och allt sånt med alla supergoa människor i redaktionen.

Laddar med lite frågeskrivande, kaffe och musik. Som sig bör.

Datum

2013-01-09

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 2

Blogg

tre bilder, en julklapp

Tänkte visa er lite bilder på en julklapp jag gjorde för ett tag sedan (innan jul, obviously!). Beställde hem tomma tepåsar som jag fyllde med te som jag vet att mottagaren gillar, sen gjorde jag små paket av dom. Det ser liiiite ut som snus. Men jag har hört att snus är fint! Det var i alla fall riktigt kul att göra!