REBECCA

Pluggar grafisk design, chefar över tidning, copywritar, illustrerar och dricker kaffe. Om dagarna gör jag Norrköpings gator osafe och snyggskriver om vardagens begivenheter. Här hittar du en del av det jag skapat; för hand, eller med adobes kreativa suit som vapendragare. Tja! [Läs mer]

Datum

2013-04-26

Publicerat i

Bilder

Kommentarer

+ 0

Bilder

I labbet: Infografik

Det känns relativt helgrymt att kunna bocka av saker på min långa att göra-lista. Här är grej nummer 1: infografik. En labbuppgift vi fick för ett tag sedan som gick ut på att hitta någon form av fakta och sedan illustrera den på ett emotionellt sätt. Eftersom det enda jag tänker på är kaffe, föll det sig rätt naturligt vilken data jag skulle välja!
 

Datum

2013-04-25

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

Det är en sån dag idag

Bor en i Sveriges bästa studentstad 2013 så är det hyfsat legit att bli firad med tårta. Och är det sedan onsdag och mitt i veckan-fest på det, är det även hyfsat legit att ha vinkväll.

Kontentan av den senare blev att det är bra mycket mysigare med kattpussar än Carl-Jan kyssar. Peace!

Datum

2013-04-23

Publicerat i

Bilder

Kommentarer

+ 0

Bilder

Blivit med Lägis!

...igen! Åå, är så glad just nu. Har precis sagt upp min nuvarande lägenhet, samt skrivit på kontrakt för en superfiiiin 3a tillsammans med Mattan. Tanken på att ha ett stort kök + trägolv är dregelframkallande. Om du vill beundra planlösningen så kan du göra det här. 
 
Sedan skulle jag inreda som collaget nedan, och aldrig aldrig aldrig mer gå hemifrån. AMEN.
 
img_src: tror jag safear och säger att det mesta är från blackbird
 
 OBS OBS! Sugen på att ta över min etta f.o.m i sommar? Hör av dig till mig på [email protected].

Datum

2013-04-22

Publicerat i

CV

Kommentarer

+ 1

CV

Portfolio

I veckan skickade jag in en ansökan till GDK's reklambyrå Kindergarden. Ska på intervju på torsdag och är verligen grymt taggad! Vill du se min portfolio som jag skickade dit, kika här nedan. 
 

Datum

2013-04-19

Publicerat i

Bilder

Kommentarer

+ 1

Bilder

I labbet

Igår hade vi labb i digital bild, där vi skulle "skönhetsretuschera" en bild av oss själva. Såhär blev mitt resultat! Är inte 100% nöjd med håret, men det är liksom vad man hinner på en 2-timmarslabb. Älskar i övrigt verkligen vad man kan göra i photoshop!
 
Nu har vi fått i uppgift att retuschera oss så att vi ser ut att vara 90 år. Kommer bli fett kul!

före vs. efter
img_src: matilda

Datum

2013-04-11

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 1

Blogg

Nåt som är större än summan av alltihop

Kör på gamla högstadienormer och rubricerar med utdrag ur djup låt. Hippt osv! Mest för att jag återupptäckt bästa Parken och inte kan sluta lyssna.

Så då kan en fortsätta lyssna, äta njutig frukost eftersom en precis köpt rätt sorts färskost, begrunda nattens konstiga drömmar (något om en hiss som går åt alla håll och ett väldigt väldigt smalt tåg) och liksom känna att det kommer bli en fin dag.

Datum

2013-04-09

Publicerat i

Bilder

Kommentarer

+ 0

Bilder

Scribble scrabble...

Spenderade gårdagens kväll med att göra ett nytt bidrag till the scribble project, eftersom att det är löjligt roligt. Funderar på att färglägga det den här gången med, men det får bli i framtiden. Nu ska jag fortsätta slipa på min portfolio. Woop!
 
Här kan du se min förra scribble.

Datum

2013-04-08

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

April, april.

Här kommer en trevlig grej; det nyaste numret av Linopressen! Som ni har väntat! Notera att vi bytt publikationsställe till ett mycket bättre (bevis: ni kan läsa tidningen direkt på min blogg) och att jag skrivit ett reportage om min grymma HP-upplevelse i London. Läs, läs, njut och dela. Om du vill. Ingen tvång (lite).