REBECCA

Pluggar grafisk design, chefar över tidning, copywritar, illustrerar och dricker kaffe. Om dagarna gör jag Norrköpings gator osafe och snyggskriver om vardagens begivenheter. Här hittar du en del av det jag skapat; för hand, eller med adobes kreativa suit som vapendragare. Tja! [Läs mer]

Datum

2012-10-24

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

I nytt format

 
Vänner och bekanta, vill bara upplysa er om att tidningen som jag och Matilda formgivit nu finns ute att läsa. På internet då. Teknologi, hörrni! 
 
Tryck bara här:
LiNopressen

Datum

2012-10-19

Publicerat i

Bilder

Kommentarer

+ 0

Bilder

Ibland kan man vara produktiv

Vad vi lärde oss idag när vi internaliserade fiskes teorier, konvergenskulturens bakomlingande teser och kunskapsociologins... ord.
 
Vill bara skryta lite med att jag satt i skolan och pluggade hyfsat konstant från 9 till 17. Drog en riktig nine-to-five:are. Det känns i alla fall gött!
Men i morgon är det tenta, folks. Kommer det gå bra? Det återstår att se.

Datum

2012-10-07

Publicerat i

Bilder

Kommentarer

+ 0

Bilder

Tidningar med texter

 Blev lite fast i det här med tidningssmontage och sånt, så gjorde lite till. Har för övrigt just sett en förvånadsvärt bra film; being there. Sista meningen är så underbar att det är värt att se hela filmen bara för den. 
 
tidningssida src 

Datum

2012-10-06

Publicerat i

Random

Kommentarer

+ 0

Random

Att äta nudelsoppa

Producerade nyss en djävulskt god nudelsoppa, som tyckte det var roligare att hamna på mina mjukisar än att stanna i skålen. Fällde en tår, för nu måste jag tvätta :((((

Har alltid såna problem med vilket redskap jag ska använda för att äta den på bästa sätt. Gaffel? Sked? För hand? Tips uppmuntras.
Nu dreglar jag sönder, måste äta!

 

Datum

2012-10-05

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

Ohoj, matroser!

Landkrabbor! Om cirkus en timme tar jag min båt och ställer siktet mot marknadsföringslagets (långt ord!) personalfest. Det är självklart inget tema, tycker bara om att gå klädd i piratkläder och säga "arrrrgg" (se bild 1).

Har dock hört att det är nolltolerans mot kajalfria ögon, så ska försöka fixa det snarast. Adjö!


Ps. Jo det är pirattema. Att ni gick på den lätta alltså!!?

 

Datum

2012-10-05

Publicerat i

Random

Kommentarer

+ 0

Random

Bullbak och julmusik

Hej på er, kissekatter! Igår var det kanelbullens dag, för er som missade det. Och då får man äta hur många bullar man vill. Och fördelen med att ha grannar med riktigt kök, är att man kan gå dit och baka!
Kalla mig snyltarn, Hehehe..

 

Datum

2012-10-03

Publicerat i

Bilder

Kommentarer

+ 0

Bilder

Det där med att plugga och sånt

 Hur kan det komma sig att just när man har tre halvtunga böcker att läsa, en grafisk profil att komponera ihop, artiklar att skriva och layouter att göra, så är det plötsligt sjuuukt lockande att fota sig själv i webcam? Och det händer galet mycket intressant på facebook och instagram! Och den där disken som stått ett tag blir EXTREMT viktig att ta tag i. Orkar inte mig själv, men så här ligger det till.
 
Ikväll är det i alla fall första mötet med marknadsföringsgruppen, plus kick-off med tidningen. Är omänskligt pepp  och hoppas att jag hinner med båda. Men hörrni! Skit samma för nu ska jag ta och läsa min bok. 
 
Fast jag tror badrummet behöver städas lite. Heheheheeee....... ja hej.

Datum

2012-10-02

Publicerat i

Random

Kommentarer

+ 1

Random

High five

Idag har jag hittat ett nytt hem. Som består av 70% angora. Men jag kallar den helst bara: mysigaste tröjan ever!

Efter att jag och Olivia skiljts åt efter vår välbehövda fikastund på stan, noterade jag hela 3(!) olika grupper som High-five:ade varandra. Har det blivit en grej här i Peking? Och framför allt: borde jag haka på trenden? För att bli lite mer hipp, liksom. Hög femma, allesammans!

 

Datum

2012-10-01

Publicerat i

Bilder

Kommentarer

+ 0

Bilder

Nyhetsmuffin

Tjenare! Sitter just nu och kladdar lite i photoshop och lyssnar på hanapee's nya podcast (ren kärlek). Och tidigare idag har jag mest suttit i InDesign och klippt och klistrat med ett kommande "projekt" (känner kändisbloggarvibbarna strömma, japp). Det är en tidning. Den blir awesome. Kan inte visa något nu, men ska länka här sen när det är klart så ta det lugnt!
 
Nu ska jag fortsätta lyssna, och kurera min nackspärr from hell.