REBECCA

Pluggar grafisk design, chefar över tidning, copywritar, illustrerar och dricker kaffe. Om dagarna gör jag Norrköpings gator osafe och snyggskriver om vardagens begivenheter. Här hittar du en del av det jag skapat; för hand, eller med adobes kreativa suit som vapendragare. Tja! [Läs mer]

Datum

2012-11-30

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

Min pojkvän, hipstern

Här har ni honom i all sin prakt, inför festen i morgon. Försöker övertala honom att ha den stilen för alltid pga snygg, men det vill han inte. Gråt gråt. Får väl nöja mig med att se honom så i morgon!

Datum

2012-11-30

Publicerat i

Random

Kommentarer

+ 2

Random

Te-enigheten

Som den sanna te-narkomanen jag är, tänkte jag tipsa om lite tesorter så här då mörkret börjar falla och ljus+tekombinationen blir mer och mer lockande. 
 
  
En dag då jag spatserade runt bland hyllorna inne på Hemköp, fastnade min blick på dessa snyggingar från Garant. Och, eftersom snyggt=bra, köpte jag mig ett paket. Och det har varit en favorit sedan dess! Det finns fler smaker än de på bilderna, men jag hade bara två här hemma. Ett tipz från coachen, i alla fall.
 
Dricker nästan bara löste annars, men dessa är skitbra då jag varit för lat för att skölja ur tesilarna (OBS! ej testiklarna) och de börjar sina... Det händer förvånansvärt ofta, faktiskt.

Datum

2012-11-30

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 2

Blogg

klarsynt/VS/närsynt

Jag börjar störa mig rätt rejält på att behöva kisa på varje föreläsning för att kunna se vad läraren visar, så funderar på att skaffa ett par glasögon. Har redan linser, men pga brytningsfel som de inte kar korrigera så hjälper de inte så jättemycket.
 
De första tre är rätt grymma, men de är ju lite space:ade och passar kanske inte till allt. Så jag kanske borde satsa på ett par lite mer nedtonade?
Fast å andra sidan har jag ju nästan alltid svart/vitt på mig, så det borde väl inte vara så svårt att matcha.. Hmmmmm.... Får sitta och fundera ett tag, känner du att du sitter inne med någon liten åsikt är det bara att kommentera på! ((: (smiley med dubbelhaka)
 
 
 
PS. idag kommer min pojkvän hit på besök. taggataggataggaaa!

Datum

2012-11-29

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 1

Blogg

Lite mer glitter i vardagen

Tjenis! Kom precis hem från ett pass spinning och ska koka mig lite mat, men tänkte bara visa två av dagens inköp; strumpisar. Glittrigt och rosa - lyckan!

Var på Monki och skulle köpa en hipstermössa till lördagens temafest, men mina fötter ville ha dessa. Så. Japp.

Datum

2012-11-29

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 3

Blogg

Nytt nytt nytt

En ny medlem anslöt sig till garderobsklubben här om dagen. Det är en "skir" kavaj från Cubus, som är ett sånt där bra plagg som man ser uppklädd ut i, fast som ändå är skönt. Passar perfekt dagar då jag börjar 8 och bara. Inte. Orkar. Typ som idag.
Fast jag hade faktiskt inte på mig den idag. Hehe. (Anteckna!)

BTW, bildkvalitén. full HD.

Datum

2012-11-28

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

Nov. 28, 2012

God kväll på er! Ligger just nu i matkoma efter en grym måltid, men tänkte ge er en snabb recap på vad min dag gått ut på.

Pluggat i lillmaccis. Det snöade!


Gått hem och käkat mellis.

Gått hem från MF-möte. Fick inte skoskav av mina skor, pga mycket plåstrande.

Tände ljus! 


Käkade maaaaat. Repris från igår typ; kycklinggryta med svamp och paprika + pasta.


Nu ska jag sega framför stalkers.

Datum

2012-11-27

Publicerat i

Inredning

Kommentarer

+ 0

Inredning

Hemma hos Olivia

Har varit på stormöte med produktionsbyrån som har vår tidning, där vi skulle utse nya poster. Blev nominerad till chefredaktör (egoboost!), men kände att det blir lite mycket. Ett för mycket slash. Hade dock varit extremt kul, men jag hoppas på att få bli nöjesredaktör när det är dags att utse det i stället.

Nåväl, blev hembjuden till Olivia på mat efteråt, och där hade det hänt mycket! Till exempel har hon målat sina stolar och satt upp tavelramar. Så himla fint!

Datum

2012-11-27

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

kristallklart

Så, withouth further ado... 
 
 
Ett stycke supercool diamantformad halogenlampa från svenske Eric Therner. Den skulle passa så fett bra ovanför mitt matbord! Finns att köpa HÄR.
 

Datum

2012-11-27

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

ny kategori!

Idag är det grått och regnigt i Norrköping och därför tänkte jag passa på att introducera en ny kategori här i bloggisen, nämligen en inredningskategori!
 
Det absolut bästa med att flytta hemifrån har utan tvekan varit att jag får inreda mitt eget lilla hem, precis så som jag vill ha det. Och eftersom jag lägger ganska mycket tid på att kolla på/köpa/tråna efter grejer som får min lägga att bli ännu mer mysig, kan jag ju lika väl låta er ta del av det också. YES.
 
 

Datum

2012-11-26

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

en revolutionerande upptäckt

Idag har jag insett en sak... Meningen med livet är INTE 42, utan etsy.com! Det måste vara livets underbaraste sida. Det är typ som e-bay; folk lägger upp grejer de säljer och så kan man köpa dom. Fast inte på auktion, och det som säljs är inte bara gamla grejer, utan det är nog främst små företag som säljer sina produkter där. Sjukt roligt att kolla runt på, blir helt lyrisk.
 
Har i alla fall blivit några hundralappar fattigare idag, men en massa julklappsmaterial rikare! Åhåhåhå längtar tills mina små paket kommer hit! 
 
I varukorgen finns även dessa två skönheter. Men ska inte trycka på köp riiiiktigt än, tror jag... Jag ska ju trots allt också få julklappar! (hint till mammsen, hehe)
 

 
tavlor från blackbaroque

Datum

2012-11-26

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

Precis just nu

At da moment in skuul sitter jag och fixar kerning på, och städar upp, ett teckensnitt. Till sällskap har jag skolans billigkaffe och någon sorts delicatoboll. Ett ganska standardiserat läge, med andra ord.

 

Datum

2012-11-25

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

Pizzasöndag

Idag har jag varit ute och promenerat runt i dimmiga Norrköping med en klasskompis, städat och jobbat på nackspärren genom att sitta sjukt stelt i soffan någon timme. En produktiv dag, alltså!

Det firar jag med pizza, fanta och soffhäng. Tjingeling!

 

 

Datum

2012-11-25

Publicerat i

Bilder

Kommentarer

+ 0

Bilder

Strukturerad morgon

God morgon solstrålar! I går kväll var det Dance till you're dead på Trappan; DJ-lagets egen fest med awesome, dansvänlig musik. Och det var riktigt kul! Så idag är jag lite seg, och min hals har upplevt härligare dagar.

Tänker därför kurera mig med världens bästa kusmi-te och minecraft i någon timme nu. Helt ok!

 

 
 
PS. haha, älskar att jag ser ut att ha enorma bröst/världens minsta huvud i skeden!

 

Datum

2012-11-25

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

jul på Slottsgatan

Igår spenderade jag dagen hemma hos Michael och Olivia för lite lussekatssbak. Vi gjorde en grym variant som vi rullade ihop som bullar, vilka innehöll vit choklad och mandelmassa. Man ville bara dö när man åt dom, de var så sjuuukt goda!
 
MEN! Under tiden kissarna behövde jäsa, hade Olivia preppat med lite pepparkaksdeg som vi bakade ut. Eftersom hon har sånt extremt baksug (obs! kul ordvits).
Pepprisarna dekorerade vi med kristyr och gjorde poesi av. Det var förvånandsvärt kul! Nu blire' fotobomb.
 

 
En av pepparkaksformarna föreställde något ganska oklart. Var det en ko? En tjur? En kanin? Vi tänkte att det förmodligen var en hybrid mellan ko och kanin. Ovan ser ni exempel på våra grymma koniner!

Datum

2012-11-23

Publicerat i

Bilder

Kommentarer

+ 0

Bilder

När kreativiteten flödar

Konsthistorielektionerna tar verkligen fram den kreativa ådran hos hela GDK1! Djupt nedböjda framför bänkarna sitter vi med våra papper, medan Karin maler på med sin ljuva stämma. Vad hon säger? - Vem vet, vi SKAPAR ju!

Här har ni min exorcisttjej (handen är bakvänd, superknas), som är galet intresserad.

Nu ska jag laga mat!

Datum

2012-11-23

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

Moodboard

Idag är det fredag och det är moodboard som står på agendan! (Egentligen skulle jag behöva skriva lite konsthistoria men det är lite roligare att hänga runt på pinterest hehe).


I vilket fall vet jag inte riktigt vart jag är på väg med det här; har druckit lite mycket kaffe och okoncentrationen börjar kicka in. Men det är fredag som sagt, och då är det okej!!

 

Datum

2012-11-22

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

nyklipptsglädjen

NU sitter jag här med nyklippt hår och känner en smärre eufori i min lilla kropp, på grund av följande: 
  • För första gången i mitt liv klippte frisören inte för kort!
  • Det tog 20 minuter (!)
  • DET KOSTADE 180 KRONOR!!!
Min fattiga studentsjäl jublar. När jag klipper mig hemma i jönkan tar det aldrig mindre än 1 timme, och kostar aldrig mindre än 800 kr p.g.a supertjockt hår (har jag alltid trott). Men nu vet jag inte vad jag ska tro längre?? Studentrabatter är livet. Detta ska firas med en kopp kaffä och lite kvalitets-tv (16 and pregnant brukar gå nu?!!)
 
Voilà! Före/VS/Efter
 
 

Datum

2012-11-22

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

ett stycke LiNopress

Nya artiklar laddas allt mer ofta upp i min dropbox, vilket betyder att det snart är dags att sätta igång med layouten på tredje numret av LiNopressen! Decembernummret kommer förmodligen (har ej läst artiklarna än..) vara fullspäckat med julgrejer. Det är ju nästan oundvikligt att göra någon form av Julspecial i december. 
 
MEN! Så kom jag på att jag inte lagt upp novembernumret i bloggen! Även det numret har en gnutta jul i sig, men mest kan man läsa spännande intervjuer med till exempel Mary N'Diaye, grymma krönikor och en fika-guide av undertecknad. Kolla gärna in den :))))
 
TRYCK HÄR
 
Nu ska jag klippa mig. Adjö!

Datum

2012-11-21

Publicerat i

Bilder

Kommentarer

+ 3

Bilder

vardagligheter

När min jönköpingskompis Matilda H kom och hälsade på här i norrpan för ett tag sedan, fällde hon en ganska rolig kommentar. Kom och tänka på scenen igår när jag funderade på att göra nudlar till middag och kände för att teckna ned den. 
I övrigt har det varit en ganska produktiv dag. Jag och min arbetscompadre fixade i stort sett klart vår typografiska poster, och jag köpte mig en kavajgrej på cubus. Kalas!
 
 
 
 
 
 
 

Datum

2012-11-20

Publicerat i

Bilder

Kommentarer

+ 0

Bilder

Ännu en workshop

God kväll! Idag hade vi workshop i formlära då vi skulle använda oss av boken graphic design - the new basics. Allt mynnade ut i att göra en folder efter en kort brief till ett påhittat företag. Min grupp skulle göra en "cool" folder för spelföretaget MEGA, som riktade sig till ungdomar som gillar actionspel. Vi fick 1 timme på oss att klippa och klistra, och ovan ser ni vad vi åstadkom. 
 
Tanken var att visa företagets utveckling, från en 8-bitars karaktär till en awesome dude med bazooka osv. Vi fick faktiskt rätt mycket beröm, vilket alltid är jättekul! Jag menar, det finns ju en begränsad mängd magic som man kan uträtta på en timme, och vår folder blev faktiskt bra. Framför allt var det kul att jobba med händerna och inte med datorn! 

Datum

2012-11-20

Publicerat i

Bilder

Kommentarer

+ 0

Bilder

konceptet är snus

 
Efter att båda två försovit sig, träffades jag och Matilda i maccis för att snickra lite på uppgiften vi fått från vår senaste workshop. Vi skulle göra ett koncept av några slumpvis valda ord, och de vi fick var: (ett) piggt snus (som gör dig) hälsosam (vilket visas genom) transparens. Resultatet ser ni ovan, och jag måste säga att jag är lite kär i tanten. Hon är så jäkla go. Och så jäkla hälsosam. Tacka vet jag snus!
 
Även om uppgiften inte var så seriös, så var det himla kul att försöka få ihop orden. Tyckte vi lyckades helt OK ändå, även om just "piggt snus" inte är så jäkla lätt att få ihop. Men som Matilda sa: "det växer ju fan från snuset, klart det är piggt!"
 
 
Dagens lärdom: googla INTE på snus. eller tänder. och absolut inte en kombination av dessa två. uuuhhh...
Los bildos på affischen är från el google grande grazias.