REBECCA

Pluggar grafisk design, chefar över tidning, copywritar, illustrerar och dricker kaffe. Om dagarna gör jag Norrköpings gator osafe och snyggskriver om vardagens begivenheter. Här hittar du en del av det jag skapat; för hand, eller med adobes kreativa suit som vapendragare. Tja! [Läs mer]

Datum

2012-12-24

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

Nu har vi ljus, här i vårt hus.

Om en timme drar vi iväg till kusinerna för att fira jul, men tänkte visa lite vad jag haft för mig hittills idag!

Klockan 8 ungefär väckte vi mamma med frukost på sängen, eftersom hon har äran att fylla år på julafton. Fick en liten present i julstrumpan (telefonen ville rätta till kulsprutan haha!) med.


Blev inspirerad av alla hurtiga instagrammare som tränade, så tog en springtur på löpbandet i källaren, följt av en stel spegelbild efteråt. Mhm! Nu har vi rimstuga och allmänt mys. 

GOD JUL!!!

Datum

2012-12-23

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

Sånt man gör dan före dopparedan

Tjenare folk!Dagen har bestått i en massa julstök, som sig bör. Till exempel pysslande av julklappar. Tänkte visa er sen, men så klart inte innan jul! Katten var i alla fall nyfiken och kände att han skulle vara mitt i allt. Så klart!
Sedan stoppade mamma och pappa korv. Bilden får vara felvänd, eftersom den är äcklig som den är. MEN de minuterna jag kollade på kändes väldigt juliga. Sedan klädde vi vår naturligt formade gran, som nu sprider stämning omkring sig. Och det är så himlans mysigt!
 
 

Datum

2012-12-17

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 1

Blogg

Tentaångest

Just precis nu sitter jag i sängen och läser om layout. Eller, jag försöker i alla fall. Men eftersom jag suttit i skolan och pluggat i massa timmar idag, känner jag typ att jag "gjort mitt", fast än jag inte alls är klar!
Det märks dessutom att det är tenta-p här hemma - har ej några rena tallrikar kvar och soffan agerar garderob....

Nåväl, ska återgå till att kämpa genom min bokjävel!

Datum

2012-12-15

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

Fredagen

Redovisningen av uppgiften vi haft i typografi & layout gick väldigt bra, och detta firades med sushi med Malin och Matilda. Vi drog till San Sushi inne i stan och det var hur fint som helst! Verkligen ett ställe jag kan rekommendera.

Kvällen fortsatte sedan för min del med MF-fest med woodstocktema. Kan konstatera att hippiekläder och vinter är två komponenter som inte riktigt går ihop, men det var roligt i alla fall!

Just nu vill jag helst ha något fettigt + en cola. Men i brist på ork stannar jag nog i soffan och spelar Zelda i stället. Tjingeling!

 

 

Datum

2012-12-14

Publicerat i

Kommentarer

+ 1

Lucia i värdelösa bilder

Sämre bilder får ni leta efter. Men en bra Lucia har det i alla fall varit! I morgon är det redovisning av vårt stora projekt i typografi & layout-kursen. Wish me luck med skrivaren i morgon!

Datum

2012-12-12

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 2

Blogg

Julpyssel

Idag behöver jag egentligen plugga till den kommande tentan, MEN har precis varit och köpt en stämpeldyna, så det får vänta.
Förra veckan fick jag nämligen ett paket med posten, som såg ut såhär.




Inuti låg ett litet stämpelkit
jag beställt från etsy (may you live forever) och det sitter jag alltså och pillrar med nu. Känner mig som en äkta typograf när jag plockar upp, färgar, trycker, torkar av, lägger tillbaks; repeat! Älskar såna här halvmonotona arbeten, de är så avslappnande. Mmmm...

Förresten, eftersom tentan kommer handla om just typografi, kanske detta ändå kan räknas som plugg? Vi säger så!

 

 

Datum

2012-12-11

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

kära tomten...

...Detta inlägg är till dig. Jag har varit ganska snäll i år, så nu hoppas jag på det bästa!

Datum

2012-12-10

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

och allting omkring dig verkar enkelt och så klart

I lördags hade vi äntligen vår overallsinvigning. Har återhämtat mig ungefär nu; så kul var det! Let me tell you the story...
 
Dagen började med att GDK, bygg och arbetsterapefter träffades mellan husen kl 11.30. Klädkoden var oömt, VARMT (den som inte lyssnade fick snart ångra sig), samt med ovven på, så klart. Sedan fyllde vi våra flaskor med dagens dryck, fulvin, och begav oss till himmelstalundfältet. Där hade festerierna förberett en masa stationer för oss, bland annat filmjölkspaintball, sockerbitsjakt i okänd sörja (vi gissade filmjölk + ärtsoppa+?) samt att göra "sälen" ned för en pressening täckt av fil, olja och smör. Man var väldigt kramvänlig efter detta, kan jag lova! Även spontan snöbrottning stod på agendan. Åhh ljuva dag...!
 
Klockan halv 3 typ gick vi hemåt för att uppfräschning (läs: inte uppfräschning efterom man inte får tvätta ovven om man inte är i den). Jag och Matilda drog hem till henne och var i något sorts delerium (lyssnade på skumma låtar och slängde saker omkring oss i hennes rum). Sedan gick vi iväg och käkade philadelphiaost+crispsgrejs hos Sofia (godaste jag ätit i mitt liv!), och senare gick vi till KK och käkade pommes (näst godaste jag ätit i mitt liv!). Efter det var det mellanfest på Gripen, och sedan kravall på Trappan. Lång dag med andra ord, men fett värd!
 
Lyckades under dagen/kvällen fota hela 0 bilder. Tur att Malin hade lite mer framförhållning!
 
Aino, jag och Sofia med våra smutsiga ovvar!

Datum

2012-12-07

Publicerat i

Inredning

Kommentarer

+ 1

Inredning

varde ljus

Ja, det varde. he he. 
Tänkte tipsa om mina favoritljusstakar/lyktor som jag hoppas får lysa upp min lägenhet nu i vinter. Först ut har vi the wet dream, så att säga; ljusstaken kuben från by Lassen. Det finns flera snygga ljusstakar i samma serie, men just den här skulle passa så fint på mitt matbord. img_src
 

 
 
Sedan har vi denna grymt coola dödskalle i glas från Kosta Boda. Den är awesome. Need I say more? img_src
Och slutligen snöbollen, även den från Kosta Boda. Detta är lite utav en klassiker, då jag är säker på att min farmor haft sina exemplar bra länge. Tror dessutom att den går att hitta på diverse loppisar. Måste ut och leta! img_src

Datum

2012-12-06

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 1

Blogg

vad jag hatar folk som har mössa inomhus!

...hörde jag en tjej utbrista när jag kom ut från min lägenhet i morse. Smärtade enormt i mitt lilla hjärta så klart, eftersom jag ibland kan tillräkna mig dessa mössbärare. Så till dig, random tjej, vill jag ba säga:
FUCK YOU, TOO! 
 
mvh badass_mössmänniska_93

Datum

2012-12-05

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 1

Blogg

Idag har jag inte kunnat blogga för att...

... Jag affischerat upp dessa godingar! Detta innebar att jag och Johanna promenerade långt och länge i massa minus, utan vantar. Brrrr!

 

... Jag käkat välförtjänt pubmat på Trappan med resten av Trappans blog crew.


... Petra Tungården stirrar lömskt på mig när jag byter om


Goda själ om något! God natt på er.

Datum

2012-12-04

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

Det bästa med vintern

...det, hörrni, är utan tvekan ljusen! Överallt på stan pyntas det med ljusslingor, i varje fönster hänger en lysande stjärna och trots att det är mörkt, så är det inte riktigt mörkt. Det är underbart.

Efter ett seminarium som till exempel bestod av att sortera saker efter "rund" eller "inte rund", samt hur coolt det kändes, är min hjärna uttömd, helt ärligt. Att komma hem så sent att portkoden stängts av på en vardag är sällan ett gott tecken. Men det är ju i alla fall inte mörkt ute!

Datum

2012-12-04

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

morgonfrilla och glasögon

Gomörrön på er. Sitter här i mina glasögon utan glas och fotar webcambilder. Därav kvalitén. Pinsamt nog älskar jag dessa glasögon!? Känner mig intellektuell. Även om det kanske inte ser så ut, hehehe..
 
Nog om det, nu ska jag läsa genom vårt PM till dagens seminarum. Minns ni moodboarden i det här inlägget? Deadlinen är kommen och nu ska vi presentera. Dessutom har vi gjort en positioneringskarta och en trendboard. Tänker att jag slänger upp allt här på bloggen i ett senare skede. 
 
Håll till godo med dessa glasögonormzbilder så länge.
 
 
PS. det snöar med! jättemycket! yey!
 

Datum

2012-12-03

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 1

Blogg

svinball och svinkall

Idag såg jag ut som en hipstertomte, tyckte Malin. Vilket jag kände ganska träffsäkert beskrev the look I was going for, så att säga. Tvingades dock rulla ned mösskanten över öronen p.g.a djävulskt kallt - termometern visar stadiga 13 minusgrader, och det är för jävligt att vara ute. Tänkte egentligen träna idag, MEN vet inte om jag vill ge mig ut... hehe...
 
Istället landar nog kvällen på lite plugg, tända ljus och ett nytt nummer av Egoboost, som den här extremt gula bild illustrerar. Känner dessutom att jag ska förtydliga att det INTE är råa bacon i skålen, utan veggolasagne med massa ketchup. Så att det inte uppstår missförstånd!
 
 
Och på tal om Malin! Om du vill läsa mer om hur det är att plugga GDK, tycker jag absolut du ska svänga förbi hennes blogg på LiU's hemsida. TRYCK HÄR!
 
 
 

Datum

2012-12-02

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

Myskväll

När Hampus åkt hem pallrade jag mig iväg till Sofie, där det bjöds på trevligt sällskap, nybakat och kaffe. Och en hel del kvalitetssnack och amerikans fotboll på tv - ni vet sånt som hör ett par GDK:ares vardag till!

Det låter som att vi är typ 50+ och haft kafferep. Stickning kom dock bara på tal 1 gång! *AcHieVeMeNt UnLoCkEd*


Bju'r hur som helst på lite mörka bilder med oklart motiv.

Datum

2012-12-02

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

Söndag i december

Första advent började med GDK's julmarknad på Trappan, där GDK-studenter fick ställa ut/sälja grejer som de gjort. Man kunde se på riktigt fina saker och det var väldigt mysigt.

Sedan drog vi vidare till arbetsmuseet på "rättvisemarknad." 

mysig vy från stadsmuséets innergård.

Och även fast vi varit uppe ett bra tag, så är ingen söndag komplett utan bakispizza på det vanliga stället! Mmmm...

Datum

2012-12-01

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 1

Blogg

I nuläget

Uppdatering från hipsterfesten; glasögonbeprydda och glada ansikten skymtar fram överallt! Typ hälften har dock inte behövt klätt ut sig, vilket jag
Älskar. Länge lever hipzterz!

Ps. Detta inlägg är dedikerat till Magda och Johanna eftersom de är så jäkla coola ds.

Datum

2012-12-01

Publicerat i

Blogg

Kommentarer

+ 0

Blogg

Gör stan

Sitter med Hampus på Lindahls och käkar lunch. En grillad ciabatta med skagenröra ligger nu och skvalpar i min magsäck. Mmmmmmmm!